Ingyen juthatsz Magyar Óriásnyulhoz a 2021-es év kezdetétől!

 

Kapd el a nyulat!

A projekt nem titkolt célkitűzése, hogy a kihalás veszélyével fenyegetett, őshonos impozáns nyulunk, nemzeti kincsünk, mindinkább teret- és létjogosultságot nyerjen.

Mióta világ a világ, a nyúltartás szeretete egészen kisgyermek korban magával ragadja az embert, az állattenyésztés így már diák korban elkezdődhet. Tudjuk és érezzük, hogy ezt általánossá tenni csak úgy lehet, ha a fiatalság fogékonyságát vesszük igénybe a tapasztalt tenyésztők tanultságával összehangolva és nem öreg gazdákkal akarjuk azt elérni, amihez megfelelő erővel, energiával csak a fiatalság rendelkezhet.

Nincs az az iskola, nincs az a gazdagság, amely oly önérzetet tudna az ifjúságba önteni, mint amilyen megelégedéssel és önbizalommal töltheti el majd őket, ha végig néznek tenyészetükön. Láthatják, hogy mindezt a semmiből teremtették elő, 3 db. kapott nyúlból.

Ezek a középiskolás kis tenyészetek az évek alatt annyira megerősödhetnek, hogy a legszegényebb diáknak is biztosíthatják a tanulmányaihoz kapcsolódó költségeket, ugyanakkor utat nyithat az önállósodás lehetőségei felé. Nem utolsó sorban egészséges, igencsak ízletes, bármikor elérhető friss húst állíthat elő az egész család számára.

Korunkban a Magyar Óriásnyúl tartásának fellendülését, számos kedvezőtlen tényező befolyásolja.

Kiemelt helyen említhető a nyúlhúsfogyasztás szinte teljes nélkülözése, az ízletes nyúlételek megismerésének lehetőségeinek hiánya. Ugyanakkor a diákság köreiben szélsőségesen jelen lévő virtuális valóság burjánzása, perifériára kényszeríti a természetközeli életmód-, önfenntartás létjogosultságát.

Igencsak kevés azon fiatalok száma, akik nyulat nevelnek, képesek azt feldolgozni és szívesen elfogyasztják fenséges húsát. A megfelelő ismeret- és támogatás nélkül, hogy is várhatnánk el társadalmi szinten, hogy mindez kedvező irányba változzon?!

A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet, ezeken a beidegződéseken kíván változtatni. A 2021. évben induló kezdeményezéseivel, többféle segítséget felkínál az arra érdemes érdeklődőknek.

  • A Mörk Street Food csapata számos hazai- és nemzetközi főzőverseny résztvevője, kiemelt díjazottja. A rendezvényeken történő különleges ételspecialitások mellett, minden egyes kitelepülésen nyúlhúsból készült étel is terítékre fog kerülni. Az nyúlételek elkészítését a helyszíneken bárki megtekintheti, előzetes kérelem esetén szívesen fogadják a főzésben-sütésben való részvételi szándékot is. A bemutatott nyúlételek térítésmentesen megkóstolhatóak!
  • A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet meghirdeti a világszinten is egyedülálló „Kapd el a nyulat!” akciótervét, miszerint pályázónkként 3-3 db. Magyar Óriásnyulat ingyen felkínál új-, fiatal nyúltenyésztők részére.  
  • A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet ingyenes e-mailes támogatórendszert- és 24 órás telefonos tanácsadási lehetőséget biztosít, a „Kapd el a nyulat!” sikeres pályázói részére.

Az eredményes Magyar Óriásnyúl tenyésztésének alapfeltételei a jó tenyészanyag, a megfelelő ketrec és olcsó élelem. A megfelelő tenyészállatok beszerzése hazánkban semmiféle akadályba nem ütközik, mert az egész országot behálózva jelen vagyunk a magas minőséget képviselő állományunkkal, melyek mindenki számára elérhetőek.

Mindezen túl a Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet a „Kapd el a nyulat!” akciótervének köszönhetően, a még tanulói jogviszonyban álló fiatal pályázókat ingyen segíti 3-3 db. Magyar Óriásnyúl kihelyezésével.

A megfelelő ketrecek- és a nyulak takarmányozásával-, egészségügyi feltételek kialakításával kapcsolatban, útmutatás kérhető elérhetőségeinken.

Bizakodva várjuk az érdeklődéseket!