Virtuális utazásra indulunk a múltba,

ahol a nyulak különféle ábrázolását, megjelenítését, történetét tanulmányozhatjuk. 

Nyomatékosan felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a kiállított tárgyak megérintése szigorúan tilos! 😀

A kiállított termékek mindegyike a Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet kizárólagos tulajdonát képezik.

 


Igazán impozáns megjelenésű, aprólékos kidolgozottságú réz nyúlcsalád.

Meglehetősen nehéz, súlya 0.750.kg.Több, mint fél évszázados tájékoztató füzet, a Prémesállattenyésztő Vállalat kiadásában.Nagyon értékes, eredeti, füljelzett Steiff nyulacska.

Elképesztően gyönyörű kidolgozással, nagyjából 60 cm-es magassággal.A házinyúl tenyésztése és egészségtana címmel íródott nagyon átfogó könyv, a Pátria Könyvkiadó 1941-es nyomtatásában. Az angórákra, valamint a hús- és prémnyulakra vonatkozó akkori legújabb tapasztalatok alapján teljesen átdolgozott és bővített kiadás, közel 200 oldalon.Szépen kidolgozott, régi Geobra nyúlcsalád.

Egyik különlegességük, hogy a fejük nem a Playmobil játékoknál már megszokott műanyag, hanem még gumiból készült.Egy fantasztikus leírásokat tartalmazó könyv az 1940-es évekből.

A Háziipar Kisállattenyésztők Szövetkezete forgalmazásában megjelent szakkönyv részei,

a kitöltetlen Belépési nyilatkozat mellékletek.Nyúl- és baromfi vágóhíd, nagyjából az 1930-as évekből.

Pecséttel jelzett fotó, kartonra rögzítve. 

Igazán lenyűgöző fényképet sikerült egy aukciós oldalon megnyernünk, mely visszarepít minket egészen az első- és második világháború közötti időkbe. A fekete-fehér fotó jól szemlélteti az akkori történelmi időszakot, a társadalmi helyzeteket. A ruhák- és az állatok megjelenítése, az emberek arckifejezése, már-már az illatok kavalkádját is megidézi a mai kor szemlélőinek. 

Pecsétfelirat:

Duna – Tiszaköze Mezőgazdasági Album Szerkesztőség,

Fényképészeti és vidéki megrendelések szétküldési osztálya.

Csongrád, Széchenyi-u.11. -Saját ház.Műanyag közlekedési jegyek, egyenesen Japánból.

A különböző nyúl ábrázolásokon túl különlegességnek számít,

a The World of Peter Rabbit -Nyúl Péteres- sorozat.Az 1900-as évek elején Andrássovich Géza m. kir. gazdasági főtanácsos az akkori nyúltenyésztés fáradhatatlan híve, báró Lipthay Frigyesné -sz. Lázár Bors Margtit Grófnő- lovrini (ma Románia területe) házinyúl telepén meglátta azt a belga nyulat, ami akkor eltért a német felfogástól. Az első világháború után Andrássovich Géza az akkori gazdasági minisztérium felügyelőjeként a hazai nyúltenyésztés fellendítését és egy gazdasági szempontú magyar fajta kitenyésztését tűzte ki célul. A Házinyúltenyésztés és Értékesítés címmel 1913-ban megjelent könyve, igencsak értékes információkkal szolgál a mai kor tenyésztői számára. A nyúl tartásán-, betegségein- és feldolgozásán kívül részletes leírásokkal és illusztrációkkal mutatja be történetesen a lovrini házinyúltelepet, eredetei képekkel.A kiállítás tárgyai folyamatosan kerülnek feltöltésre.

Amennyiben kiállítandó terméket szeretne felajánlani/értékesíteni, keressen minket e-mailen keresztül.