Répási Luca rajza alapján elkészített egyedi bábfigura :

🙂

 


A Magyar Óriásnyúl tenyészpárt két pályázó megosztva nyerte.

Néhány sor, leveleikből:

“Voltak mentett óriásnyuszijaink, nagyon hiányoznak. Családokhoz kerültek, addig azonban ideiglenes 3 évre mi szerettük őket.”

“…együttes, családegyesítő erővel gondoskodnánk róluk és szeretnénk őket.”

“…szeretettel várjuk őket, a két családban összesen két lakatos, egy asztalos és egy ezermester van, házat, kifutót, mindent is tudunk nekik csinálni, és valóban sok gyermek örülne nekik.”

“…nagy nyusziszerelem van!”

Úgy gondoljuk, hogy a sok kisgyermek családegyesítő szeretetével jó helyre kerülnek nyulaink. Az asztalos, lakatos, ezermester apukák és nagypapák nyúlparadicsom kialakítását pedig posztolni fogjuk weboldalunkon! 😉


A Magyar Óriásnyúl kabalafiguránknak választott név:

Zeller

A zeller Szilénoszról kapta a nevét, aki folyamatosan a nimfákat hajkurászta. Az ízletes növényt régen a győzelem és erő szimbólumának tartották, a bajnokok zellerből font koszorút kaptak. Zeller zöldjéből készültek Tutanhamon fáraó koszorúi is. A zeller magjának tulajdonították a legtöbb varázs- és gyógyerőt. Luxuscikként vázában is tartották, ami nélkülözhetetlen volt a jómódú háztartásokban. A Titanicon is volt zellercentrikus fogás. 


Kedves Gyerekek/Fiatalok!    

Húztuk, halasztottuk, de választanunk kellett. 🙂

Nagyon-nagyon nehéz volt, mert elképesztően csodálatos pályamunkák “maradtak bent”…

Szívből gratulálunk a díjazottaknak és őszintén bízunk abban, hogy együtt maradunk minden résztvevővel, hogy legközelebb még többen részesülhessenek tárgynyereményekben.

Hamarosan készítünk egy összeállítást a pályamunkákból. 😉


A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet

2021-ben megrendezett

“A Magyar Óriásnyúl hazánkban”

elnevezésű kreatív pályázatának díjazottjai:

Rajz:

Alsó tagozat:                  

I.Díj:

Paljunisz Lia (Kalocsa) 

II.Díj:

Balogh Borbála Liliána (Budapest)

III.Díj:

Krizsán Dorka (Szerbia /Vajdaság/,  Tornyos)

Felső tagozat:

I.Díj:

Burai Anna Sára (Tiszacsege)

II.Díj:

Kerekes Kata (Aparhant)

III.Díj:

Pintér Lilianna (Budapest)

Vers:

I.Díj:

Jost-Kovács Boldizsár (Budapest)

II.Díj:

Sekercioglu Leyla (Szigetszentmiklós)

III.Díj:

Elekes Zoé Léna (Sándorfalva)

Mese:

I.Díj:

Süle Kincső (Szolnok)

II.Díj:

Borók Dóra (Románia /Erdély/,  Agyagfalva)

III.Díj:

Tóth Bernadett (Budapest)

Névadás:

Horváth Gergő (Budapest)

Egyedi báb:

Répási Luca (Sándorfalva)

Tenyészpár:

Takács Zsuzsanna (Ausztria, Vasjobbágyi)  és  Hollósi Vince (Ausztria, Nagyszentmihály) 

Különdíjak:                     

    Szabó Johanna (Újszász)

       Kuprivecz Dorottya (Gödöllő)

      Megyeri Réka (Győr)

Nagy Kanász Kata (Szerbia /Vajdaság/, Szabadka)


Eredményhirdetés! 😉

Közeleg az idő, mikoris megjelenítésre kerülnek a díjazottak. Kifejezetten sikeresnek mondható a globális megmozdulás, miszerint Magyarország teljes terjedelmét lefedve érkeztek alkotások, valamint Erdély-, Felvidék-, Kárpátalja-, Délvidék-, Vajdaság- és az Őrvidék kis diákjai is szorgalmasan küldték be munkáikat. Külön köszönjük a szülők- és felkészítő tanárok állhatatos segítőkészségét, a gyermekek inspirálását. 

Tárhelyünk méretét a háromszorosára kellett növelnünk és ötszörös PHP gyorsítót alkalmaztunk, hogy fogadni tudjuk a temérdek rajzot, mesét, verset. Elképesztő logisztikával, éjt-nappallá téve szűrtük a beadványokat, jeleztük az esetlegesen lemaradt szülői hozzájáruló nyilatkozat pótlását, rangsoroltuk a korosztályt…

Jóleső érzés volt számtalan kísérőlevélben olvasni a weboldalunk- és célkitűzéseink iránt alkotott elismerő megnyilvánulásokat, esetenként együttműködési lehetőségek felajánlását. Számos, nehéz élethelyzetben lévő emberi sorsról is érkeztek írások. Sokszor a  mélyszegénység, betegség, árvaság jelenlétében is tiszteletre méltó emberi megnyilvánulások kíséretében alkottak gyermekek…

Megtudtuk azt is, hogy a Magyar Óriásnyúl rengeteg gyermek álma, ilyen-olyan indokkal. Van aki nyulász szeretne lenni, másvalaki Angliába költöztetné rokonaihoz, egy farmra. Az egyik kisfiú barátnőjének ajándékozná, egy kislány pedig azért venné magához, nehogy tálalásra kerüljenek… 🙂 Nevelgetnék tömblakásban, családi házban, tanyán és fővárosban. 

A legnehezebb feladunk, a díjazottak kiválasztása volt…

Nem is beszélünk nyertesekről, mert lehetetlen küldetés rangsorolni a többszáz csodálatos pályaművet. Itt mindenki nyertes, aki odaadóan foglalkozott a feladattal és írt, rajzolt, költött. Ahhoz, hogy valamilyen szinten mégiscsak mérlegelni tudjunk, nagyon erős szelektációra kényszerültünk. A pályázati kiírás azon soraira alapoztunk, miszerint 

“Mindhárom pályázati kategória középpontjában a Magyar Óriásnyúl jelenítődjék meg, népies formában.”.

Emiatt bármilyen ragyogó ábrázolások is érkeztek a Simpson családról vagy az űrutazó nyúlról, háttérbe kellett szorulniuk épp úgy, mint a kopírozott képeknek, életkorhoz viszonyítottan életszerűtlenül profi alkotásoknak. Nem az évezred legtökéletesebb árnyékolásával és vonalvezetésével készült csodát vártuk 5 éves kicsiktől, hanem a gyermeki vonalvezetést és elgondolást. Választásunk szubjektív, ami nem egy rangsor a pályamunkák között, mert még az első 50 jónak ítélt rajz közül is szinte képtelenség a legjobbakat megnevezni. A pályázati határidő letelte után is szinte naponta jöttek még be alkotások. Ezek a versenytársak érdekeik miatt és a tisztesség kedvéért sajnos elutasításra kerültek….

Ezért már most elhatároztuk, hogy hamarosan egy nagyon érdekes, interaktív versenyt írunk ki weboldalunkon, hogy újabb nyerési esélyt biztosíthassunk a gyermekek számára. Ennek az egyik eleme, az részvételért kapott Elismerő Oklevél letöltése lesz, ami pontokat fog érni a későbbiekben.

Na, de jöjjenek a díjazottak:

….hamarosan! 😉


A pályázat lezárult…!


Szuper Szőr máris nyúlcipőt húzott

és az Értékelő Bizottság elé szállította

az elképesztően sok beérkezett pályaművet!

 

Hamarosan jelentkezünk… 😉

A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet pályázatot hirdet Magyarország területén és határvidékein, általános iskolában tanuló diákok számára.

Pályázati felhívásunk kiemelt célja a Magyar Óriásnyúl létjogosultságának népszerűsítése, őshonos, eleven nemzeti örökségünk védelme, orientálása. Ugyanakkor a népies szellemiségben alkotott meséknek, verseknek és rajzoknak a pályázatnak köszönhetően közösségépítő ereje is van, ezért fontos számunkra, hogy a szórvány településeket is megszólítsuk és erősítsük a magyar közösségeket identitásukban, a magyar kultúra és nemzeti érték iránti szeretetükben.

Az Óriásnyúl hazánk kincse,
írjál róla versikét.
Ha jobbat tudsz megnyerheted,
ajándékunk egyikét!

Rajzolhatsz és mesélhetsz is,
nem lesz ebből probléma...
Lapul még a tarsolyunkban,
jópár becses portéka.

Mit kíván a magyar nemzet?!
Verset, mesét, rajzokat.
Magyar nyulat minden házba,
s boldog gyermek arcokat.
(Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet)

A tanulók, az alábbi kategóriákban pályázhatnak:

  • vers
  • mese
  • rajz

Mindhárom pályázati kategória középpontjában a Magyar Óriásnyúl jelenítődjék meg, népies formában.

Egy-egy gyermek mindegyik kategóriában nevezhet, akár több pályamű benyújtásával is. A rajzok készítésekor bármilyen technika alkalmazható, tetszőleges lapmérettel. A mesék/versek készülhetnek illusztrációkkal vagy anélkül egyaránt.

A virológiai helyzet miatt a rajzpályázatokat kérjük lefotózva (akár mobiltelefonnal) vagy szkennelve megküldeni, a verseket, meséket pedig lehetőség szerint PDF formátumban, de a kézzel írt és lefotózott/szkennelt anyagokat is elfogadjuk.

Minden beadandó pályázatot külön! kérünk megküldeni a kategóriákhoz tartozó e-mail címre!

 

Elektronikus levélben a nyertesek kiértesítése érdekében szükséges feltüntetni a pályázó gyermek nevét, életkorát, kapcsolattartó telefonos elérhetőségét és a Hozzájáruló Nyilatkozatot. (weboldalunkról letölthető)

Pályázatok beküldési határideje: 2021. április 4. 00:00 

Az eredményhirdetés várható ideje:  2021. május 

Nyereményátadás: eredményhirdetést követően egyeztetés alapján futárszolgálattal illetve személyesen

Minden induló elismerő oklevélben részesül, a legjobb pályaművek alkotóit értékes ajándékokkal díjazzuk. 

A pályázattal most mindenki nyer, ugyanis a felajánlásain kívül minden pályázót 10 %-os vásárlási kedvezménnyel jutalmaz!

Hatalmas meglepetésként az egyik szerencsés nyertes rajzpályázat, báb formában is életre fog kelni!

A plagizálás elkerülése érdekében a zsűri által kiválasztott rajzok eredeti példányát bekérjük a pályázóktól, melyeket hajtogatás nélkül postai úton kérünk megküldeni, a nyerteseknek megküldött elérhetősségre. A postázási költség a pályázót terheli. Amennyiben a bekért rajz a megadott határidőig nem érkezik be, úgy a pályázó kizárja magát a díjazásból. A nyertes pályázókról a díjátadáskor fénykép készülhet, mely megjeleníthető lesz a magyaroriasnyul.hu weboldalon, a nyertes pályaművel együtt. A beküldött pályaművek a pályázat kiírója (Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet) tulajdonába kerülnek, azokat saját célra felhasználhatja és nem kerülnek vissza az alkotókhoz.  Minden pályázó a pályázati anyag megküldésével elismeri, hogy azzal egyetértésben elfogadja a pályázati feltételeket és Adatkezelési Tájékoztatót. Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2018. május 25-én életbe lépő adatvédelmi szabályozás (GDPR) értelmében 16. év alatti pályázóknak  a pályaművek mellé szülői/törvényes képviselői hozzájárulói nyilatkozatot is szükséges beküldeniük. A melléklet nélkül beküldött pályázatokat a bírálat során nem tudjuk figyelembe venni. A pályázat kiírója kizárja felelősségét a pályázó téves vagy hiányos adatszolgáltatásból eredő, a kiskorú személy törvényes képviselőjének hozzájárulása nélkül beküldött pályázatból vagy a posta szolgáltatás hibájából bekövetkező hátrányokkal kapcsolatban. A pályázat kiírója biztosítja, hogy a pályázati feladatok értékelő ellátásában résztvevő személyek nem vesznek részt a pályázók felkészítésében, illetve a pályázókkal rokoni kapcsolatban nem állnak. A nyereményekért a szervező szavatosságot nem vállal, azok pénzre át nem válthatóak. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a díjak darabszámán változtasson. A pályázó kiírója nem vállal felelősséget a beérkező pályamunkák tartalmáért. A pályázók a zsűri pártatlanságában megbíznak és döntésüket elfogadják. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezéssel nem lehet élni. 

Figyelem! 

A Mörk Magyar Óriásnyúl Tenyészet különdíjként egy értékes, tetovált, regisztrált Magyar Óriásnyúl tenyészpárt kínál átadásra egy szerencsés nyertesnek! 

A különdíjért is indulók a beküldött pályaművek mellé néhány sorban indokolják meg, hogy miért szeretnék a két Magyar Óriásnyulat magukénak tudni.

Lendületes-, inspirációkkal teli alkotásokat és sok szerencsét, jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Adj nevet nyuszi úrnak!

Nyuszi koma is készül már a díjátadóra, ezért elegáns új kabátok készültek számára. A pályázatokkal együtt javasoljatok nevet nyuszi úrnak és a számunkra legfrappánsabb név kiötlőjét, értékes ajándékkal jutalmazzuk! 😉


… ezzel még mindig nincs vége! 😉 

Minden 1.000. beérkezett pályamű után, egy-egy fát ültetünk a fenntartható fejlődés jegyében! Mindennek célja, fenntartani a természetes rendszerek, források összességének azon képességeit, amelyeken a természet és a társadalom alapszik. Próbáljuk lekűzedni a környezet elhasználódását úgy, hogy közben nem mondunk le sem a gazdasági fejlődés, sem a társadalmi egyenlőség és igazságosság igényeiről.

Adatkezelési tájékoztatónk elérhető erre a linkre kattintva!